ERVARINGEN

"Het was veel meer dan alleen maar een ontspannen en gezonde week! Ik ervaarde door de yoga en het programma echt een nieuwe kracht, wat zich bij mij vertaalde in veel daadkracht, zowel in werk als privé. Ook ben ik 2 kilo afgevallen ondanks de 3 heerlijke maaltijden per dag. Ik ben geen yogi, maar de energie blijft. Het was echt een bijzondere week!"

Anja de Boer, zelfstandig coach en trainer

"Een heel bijzondere week! De combinatie van mooie mensen, warme en professionele begeleiding, het spirituele Ibiza als ondersteuning bij de innerlijke reis... te veel om op te noemen. Een onvergetelijke en hele rijke ervaring!"

Katinka Huijberts, Bestuurder Goudse Verzekeringen

"De sterke combinatie van Kundalini Yoga met vragen over jouw persoonlijk leiderschap maken deze cursus een unieke ervaring. Zo nodig kan er ook gebruik worden gemaakt van individuele coaching wat dit traject tot een bijzondere belevenis maakt."

Wilma Blommestijn-Verdonk, internationaal consultant

"Ik ging mee op reis vanuit de behoefte minder vanuit mijn hoofd te leven en meer verbinding mijn lijf te krijgen. Het werd ook een hele innerlijke reis. Ik ging aan de slag onder de bezielende leiding van Ingeborg met vragen als ‘Wat zijn mijn waarden, mijn talenten en leef ik daar naar? Wat in mij heb ik los te laten en wat wil ik ontwikkelen?" De combinatie van reflectie, yoga, meditaties en muziek maken dat ik de opgedane inzichten kan verankeren en versterken in mijn dagelijkse (werk)leven en dat proces gaat door tot op de dag van vandaag. Ik gun het iedereen deze rust, liefde en kracht in jezelf te mogen ervaren."

Elvira van Eck, consultant learning & leadership development

De afgelopen jaren zijn voor mij heel druk geweest. Puberende kinderen, eigen bedrijf, 52 jaar jong… Begin januari heb ik op de rem moeten trappen. Even pas op de plaats. Toen kreeg ik onder andere het advies: je moet op yoga! Twee dingen werken bij mij niet: 1 - als ik iets moet en 2 - als iets te soft klinkt. Dus ik heb ik heel lang een reden gehad om niet naar dit advies te luisteren.

Toen kreeg ik het advies: ga mee op de yoga/ leiderschapsreis naar Ibiza. Ik ben gegaan. Mooi programma, Ibiza, zon, heerlijke locatie, super (vegetarisch) gegeten, geen alcohol. En ja, aan de yoga, 3 keer per dag. Vroeg opstaan en vroeg naar bed. En ik vond het heerlijk. Kwam totaal uitgerust thuis (ik durfde het bijna niet toe te geven). Ik heb meteen een yogaschool in de buurt opgezocht en me ingeschreven.

Katja van der Vet, Vaartmaker | Partner in May

Via een vriendin hoorde ik over een yogaleiderschapsweek op Ibiza. Al 25 jaar niets meer aan gedaan maar dat zou niet uitmaken zo las ik in de folder. Naast yoga ook aandacht voor persoonlijk leiderschap. En daar ben ik nu net mee bezig omdat ik graag een nieuwe loopbaan stap wil maken.

Op Ibiza werden wij verwelkomt op een prachtige locatie: een Spaanse Finca , midden in de natuur, met een geweldige tuin, leuke zithoekjes, fijne kamers, een zwembad en een eigen bos. De ontmoeting met de andere vrouwen en met de trainers/ yogadocenten Ingeborg en Sandra was aangenaam. Wat een leuke interessante vrouwen. Niks zweverigs, gewoon leuke dames in de leeftijd van 36 tot 65 met leuke levens en banen.

De dagen verliepen volgens een vast patroon. Vroeg in de ochtend kundalini yoga, nooit van gehoord en heerlijk. Daarna ontbijt, uurtje in de zon (het was prachtig weer die week) en vervolgens bezig met persoonlijk leiderschap, o.a. aan de hand van reflectievragen en het bespreken hiervan met een medecursist. Dit alles in het eigen bos, tussen de bomen en fluitende vogels, met een zacht briesje door het haar. Wat een genot.

En dan het eten. De hele week werden we dagelijks verrast met heerlijk vegetarisch eten, om het lichaam de kracht en het fijne effect van goed voedsel te laten ervaren.

Kortom een fantastische week, met fijne begeleiding, geweldige vrouwen (waar waren de mannen?) en een eerste prachtige ervaring met kundalini yoga. Versterkt en geïnspireerd terug naar huis gegaan. Een aanrader!

Iris Bruinsma, Manager GVB Tram

De yoga-reis naar Tenerife (maart 2018) kwam als geroepen. Dankzij de inspirerende Kundalini-lessen en de professionele begeleiding van Ingeborg werd het voor mij duidelijk welke stappen ik wilde zetten in mijn loopbaan. Een echte doorbraak. Ik voelde weer de moed die ik nodig had om zaken af te sluiten, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Dankjewel Ingeborg, de reis was heel waardevol voor mij.
De gezonde en lekkere maaltijden die met passie door de kok werden bereid, blijven mij nog altijd bij. Daarna heb ik geen vlees meer gegeten en dat bevalt mij heel goed.
Al met al een helend tripje waar ik graag aan terugdenk.

Margareth van der Hulst, Directeur Primair Onderwijs

Deze retraite was mijn allereerste ervaring met yoga en is mij heel erg goed bevallen. De lokatie op Tenerife is van een wonderbaarlijke schoonheid en perfect geschikt voor yoga, meditatie en training-sessies. Mijn mede-retraitisten zijn mij zeer dierbaar geworden en Ingeborg was een fantastische gids voor mijn persoonlijke ontdekkingsreis. Ik kom zeker terug.

Lukas Kernell, Vice-President Programming, Liberty Global

Het verblijf op Tenerife is zonder meer bijzonder. Een plek hoog op en tussen de rotsen, met afhankelijk van het weer steeds wisselende uitzichten op de zee. Dat geeft al een gevoel van (maar) een mens te zijn midden in deze overweldigende natuur.

En dan tegelijkertijd jezelf volledig aandacht te kunnen geven en steeds meer gecentreerd te raken door het programma en uitgebreide sets aan yoga oefeningen die we over de dag verspreid doen. Met tussendoor goed passende maaltijden, zeer verzorgd en doordacht, om ons fysiek te voeden. En daaromheen de onderlinge contacten die we als groepsgenoten hebben en die de eigen ontwikkeling versterken en bekrachtigen…

Wat wil een mens nog meer….?

Liesbeth Halbertsma, Management Advies

Ik was nooit eerder in Marokko geweest en toen een goede vriendin (die ik op een eerdere yogareis van Ingeborg heb leren kennen) belde of ik zin had om mee te gaan, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Het was mogelijk om eerder (of later) een woestijnreis te boeken via Khalid, de eigenaar van de locatie. Dat hebben we gedaan. Ik kan niet onder woorden brengen hoe mooi het Atlasgebergte is, de Draavaley, de Sahara woestijn. Het is een aanrader om dat vooraf te doen. De nacht in de woestijn was een onvergetelijke ervaring. Daar was de stilte duidelijk aanwezig en dat doet wat met een mens.

Het was spannend, het was een nieuwe reis, ook voor Ingeborg en we waren met een klein maar fijn groepje. Stilte had de hoofdrol en dat ging eigenlijk bijna automatisch. Tijdens mooie wandelingen, de meditatiesessies en de yoga sowieso. De plek en de omgeving maakt je stil, je komt tot rust, voelt je een met de omgeving, de natuur. Opvallend hoe je zintuigen meer gefocust zijn, wanneer het stil is, het maakt je stil met in in jezelf.

Verwennerij, zeker door Ingeborg, het was een zeer gevarieerd programma, iedere dag een thema, waar rond dan ook gewerkt werd dmv opdrachten. je kreeg heel wat materiaal, input waar je ook later mee aan de slag kunt. Met zorgvuldig uitgezochte oefeningen en mooie muziek…

Het domein is zo uitgebreid dat er verschillende plekken zijn om yoga te doen. Langs de rivier, binnen, op verschillende terrassen, s'avonds met kaarsjes aan…en daarna dan moe en voldaan je bed in. Marrokaanse kamers. Basic, maar met alles wat je nodig hebt. Verwennerij is er ook door het vriendelijke en warme personeel en de lekkere, pure en eerlijke vegetarische keuken. Tajine's, sapjes, kruidenthee, salades….heerlijk...

Voor mij was de yogaweek, compleet, geslaagd en ik denk er met een warm gevoel aan terug en heb de intentie dit gevoel nog een hele tijd bij me te kunnen houden.

Yo Kums, directeur Internaat, België

"Happiness is your birthright. Live it!"

Yogi Bhajan